De BAG? Dat is de Basisregistraties Adressen en Gebouwen. Het kan soms praktisch zijn dat je over de meest recente informatie beschikt wat betreft de BAG. Vaak is de informatie wel verkrijgbaar maar is het lastig om de bestandsformaten te hanteren en de gegevens binnen te hengelen. Hoe anders is dat als je gebruik maakt van Geogap. Dan is zelfs de Bag download een fluitje van een cent.

Normaliter is het lastig te gegevens daadwerkelijk te downloaden vanwege de GLM-levering

Eerst even over de BAG, iets dat vooral voor gemeenten van belang is. Gelukkig is daar echter het Kadaster dat elke maand opnieuw zorg draagt voor een recente versie van deze Basisregistraties Adressen en Gebouwen. Maar; het Kadaster levert de gegevens middels een zogenaamde GML-levering. Dit is een uitwisselingsformaat waarmee het lastig kersen eten is. Met Geogap kun je de gegevens echter wel importeren. Dit doe je gewoon rechtstreeks in PostGIS. Deze database extensie maakt het ook voor jou as digibeet mogelijk toch de benodigde gegevens binnen te halen. Eigenlijk wijst het zich vanzelf allemaal.

Check ook de andere mogelijkheden die Geogap je biedt

Het is goed te weten dat er ongeveer 2 GB gemoeid is met de download. Bestel je het product in de zin van de BAG gegevens, dan blijft de download gedurende een periode van 24 uur voor je beschikbaar. Check zeker ook eens de andere mogelijkheden die Geogap biedt, want die liegen er niet om. Zo kun je via Geogap ook eenvoudig de BRK-adressen en BGT gegevens downloaden, om maar eens iets te noemen. Handig dus, een dergelijke website. Geogap kan je namelijk steeds maatwerk bieden als het gaat om geo-oplossingen en wel zo dat ze naadloos aansluiting vinden bij het werkproces binnen jouw onderneming. Met Geogap is het gewoon mogelijk om op een veel slimmere manier met geodata om te gaan en de data slimmer toe te passen.