Hoe je door het kopen van bankhoezen meewerkt aan een beter milieu en een betere wereld? Heel simpel; omdat je met leuke bankhoezen je leven een tweede leven geeft. Je kunt als je merkt dat de bekleding van je bank minder wordt of er te veel vlekken in zitten, kiezen voor het kopen van een nieuwe bank. In dat geval zal de oude bank op de al zo grote afvalberg komt, niet heel goed voor ons milieu. Je kunt je bank echter ook prima een tweede leven geven met bankhoezen.

Met nieuwe bankhoezen lijkt het alsof je een nieuw bankstel hebt gekocht

Kies je voor Ektorp bankhoezen in verschillende maten op je oude bankstel, dan lijkt het alsof je een nieuw bankstel hebt gekocht. Menigeen die even langskomt zal echt denken dat je een nieuw bankstel gekocht hebt. Niets is echter minder waar. Met bankhoezen geef jij de oude bank een compleet nieuwe uitstraling, precies zoals jij dat voor ogen had. Het mooie is dat bankhoezen aanzienlijk voordeliger zijn dan het aanschaffen van een nieuw bankstel. En laat de mensen maar mooi in de waan en beaam gewoon dat je iets nieuws gekocht hebt.

Je haat de hoezen er gemakkelijk af en wast ze uit

De bankhoezen kun je prima uitwassen en beschermen de bank tegen verder verval. Laat je kind een keer drinken vallen op de bank of is je hond vies na een fikse wandeltocht en springt ie bij thuiskomst pardoes op de bank? Geen probleem. De bankhoezen haal je er gemakkelijk af en je wast ze vervolgens uit. Niets aan de hand dus. Let wel op dat je kwalitatief goede bankhoezen koopt, niet de heel goedkope die al na een wasbeurtje al krimpen. Want dan wordt het alsnog een dure hobby natuurlijk, terwijl je met bankhoezen juist geld wilde besparen.