bouw-handelWanneer u een slaap- of zolderkamer van meer licht wilt voorzien, kunt u een (extra) dakraam in uw schuine dak plaatsen. Met een dakraam voorziet u de ruimte niet alleen van meer licht, ook is het bij veel dakramen mogelijk om deze open te kiepen. Zo stroomt er meer frisse lucht de ruimte binnen, wat uw concentratievermogen verbetert als u hier studeert of werkt! Doordat een dakraam meer licht in uw ruimtes brengt wordt de ruimte direct een stuk gezelliger. Het plaatsen van een dakraam kunt u zelf doen, maar verstandiger is het vaak om dit te laten doen door een vakman. Zo weet u zeker dat de kans op fouten minimaal is!

Mogelijke fouten bij het plaatsen van een dakraam

Bij het plaatsen van een dakraam in uw schuine dak kunnen verschillende fouten gemaakt worden. Allereerst is een dakraam behoorlijk zwaar, als u deze schuin omhoog moet houden tijdens het plaatsen hiervan. Daarbij is het van groot belang dat het dakraam naadloos aansluit op het rechthoekige gat in uw schuine dak. Wanneer dit namelijk niet het geval zou zijn, zouden er vervelende lekkages kunnen ontstaan. Het regenwater sijpelt bij de speling tussen het dakraam en uw dak bij uw woning naar binnen, waar het in het houtwerk van het dakraam kan trekken.bouw-handel

Zelf een los dakraam bestellen op internet

Mocht u het dakraam door een vakman laten plaatsen, dan betekent dit niet dat u het dakraam ook door de vakman moet laten aanleveren. Er zijn verschillende webwinkels waar u zelf een los dakraam kunt bestellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het assortiment van Bouw-handel. Deze webwinkel biedt niet alleen een breed scala aan dakramen en lichtkoepels aan, ook bent u hier verzekerd van een goede service. Een dakraam wordt doorgaans binnen een week geleverd.