Tegenwoordig lijkt het of iedereen constant gestrest is. Dit is geen goede trend waar zo snel mogelijk een oplossing voor gevonden dient te worden. Mogelijkheden bieden tot ontspanning kan bijdragen aan een oplossing. Een moment om eens heerlijk bij te komen van een drukke week, bijvoorbeeld. En hoe kan er beter ontspannen worden dan in een sauna?

Geen sauna voor Finse begrippen

Bodyfit

Een infraroodsauna van Bodyfit is voor Finse begrippen geen echte sauna omdat de hitte wordt overgebracht via infrarood licht dat het lichaam direct opwarmt. Dit zorgt er, in tegenstelling tot bij een traditionele Finse sauna, voor dat het lichaam sneller opgewarmd wordt dan de ruimte. Toch brengt het veel van dezelfde voordelen met zich mee en worden de infraroodcabines, zoals ze officieel heten, in de volksmond vaak infraroodsauna’s genoemd.

Relax en kom op gewicht met Bodyfit

De infraroodsauna’s die Bodyfit aanbiedt garanderen een complete ontspanning van lichaam en geest. Zo kun je goed bijtanken na een dag hard werken. Een mooie bijkomstigheid is dat je ook nog eens aardig wat lichaamsvet kunt wegzweten met deze sauna. Zo kun je een dutje en een workout combineren en daarmee tijd besparen.

Andere voordelen van de infraroodsauna

Infrarood sauna

Allereerst kun je beter slapen als je minder gestrest bent. Dit is behoorlijk voor de hand liggend. Als je veel zorgen hebt, is de kans immers groot dat je vaak wakker ligt. Daarnaast is een sauna ook goed tegen spierpijn en helpt het artritis te voorkomen. Door het opwarmen van je spieren, wordt de pijn verzacht en worden bewegingen versoepeld. Ook gaat je huid er strakker, en dus jonger uitzien na een bezoek aan de sauna. Wie er vaak een crème gebruikt om de huid vochtig te houden, kan beter uitwijken naar de sauna. De hitte zorgt ervoor dat de huid in tact blijft en het langer duurt voordat rimpels zich weten te vormen.