Het leggen van kunstgras kan een dure aangelegenheid zijn. Het is niet zo dat kunstgras een gigantisch hoge prijs heeft per vierkante meter maar er zijn erg veel kwaliteitsverschillen en vaak heb je gewoon best wat van dat gras nodig. Daar wordt het duur van. Kunstgras restanten opkopen is een andere optie. Zo houd je het betaalbaar voor jezelf.

Wat zijn restanten?

Wat er overblijft wanneer iemand kunstgras in een tuin legt, noemen we restanten. De mensen die hun hele tuin vol leggen kopen vaak net iets te veel en wat er overblijft wil een leverancier natuurlijk niet weggooien. Dat kun je dan dus opkopen. Als jouw buitenruimte klein is, dan is dat een heel goede optie. Zo kun je duurzaam bezig zijn voor het milieu en je portemonnee. Heb je een wat grotere ruimte? Dan kun je verschillende restanten door elkaar leggen voor een unieke uitstraling in je buitenruimte.

Kunstgras restanten

Soorten kunstgras

Er zijn eindeloos veel soorten kunstgras maar in eerste instantie maakt men onderscheid uit twee soorten:

  • hard kunstgras
  • zacht kunstgras

Beide soorten hebben voor- en nadelen.Er is er dus niet eentje beter dan de andere. Zacht kunstgras wordt vaak aangeraden als je kleine kinderen hebt. Zij kruipen graag over de grond en spelen in het gras. Ze zullen zich niet schaven aan het gras of rode knietjes krijgen als ze er doorheen kruipen. 

Kunstgras restanten

Hard kunstgras: de voordelen

Hoewel je met kinderen in de tuin liever voor een zachte ondergrond gaat, kunnen er ook redenen zijn om juist voor een harde variant te kiezen. Dat is bijvoorbeeld nodig als je verwacht het gras heel intensief te gaan gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je veel buiten gaat sporten. Dan moet het gras natuurlijk wel tegen een stootje kunnen en heb je dus hard kunstgras nodig.