In Nederland is de beuk erg populair als haagplant. Je kunt er lage beukenhagen mee maken, maar ook hele hoge. Maar waarom is deze plant nu zo populair? Dat komt vooral door de luxe uitstraling ervan en de mooie bladeren. Tevens blijven de bladeren in de winter aan de struik hangen. Dit is handig, omdat je zo niet door de beuk heen kijkt in de koude maanden. De beukenhaag verliest net voor de lente haar bladeren. En kan daardoor tot de bladverliezende haagplanten worden gerekend.

Beukenhaag

Jouw nieuwe haag

Een haag kan je in veel gemakken voorzien. Zo ben je in de zomer verzekerd van meer privacy, doordat de haag je tuin kan bedekken. Daarnaast kun je genieten van meer beschutting met een haag in je tuin. Het is dan ook niet zo gek dat je deze hagen onwijs veel tegenkomt. Ze staan rondom parken, bedrijventerreinen en sportvelden. En dat komt doordat de plant onwijs veel goede eigenschappen heeft. De haag is makkelijk te verzorgen, groeit op veel standplaatsen en is erg winterhard. Een mooie bijkomstigheid is dat de haag veel vogels en kleine dieren aantrekt, waardoor je meer leven aantrekt in je tuin.

Beukenhaag

Het aanschaffen van een beukenhaag is tevens kinderlijk eenvoudig. Het is echter belangrijk dat je een betrouwbare aanbieder vindt. Een aanbieder die verstand heeft van zaken en producten aanbiedt van hoge kwaliteit. Want is dit niet het geval, dan krijg je mogelijk een verkeerd van deze fijne haag. En dat zou zonde zijn.