Moet je van een complete inboedel af? Dat kan. Bijvoorbeeld omdat er iemand is overleden of iemand naar een verzorgingstehuis gaat verhuizen. Vaak blijf je dan met een inboedel zitten die je eigenlijk niet nodig hebt maar weggooien is ook zo zonde. Opkopen van de inboedel dat doen verschillende bedrijven. Je kunt die inboedel dus in een keer kwijt mits je de juiste bedrijven weet te vinden.

Ontruiming en inboedel

In de meeste gevallen gaat het verkopen van een inboedel gepaard met een ontruiming van een woning. In veel gevallen kan hetzelfde bedrijf dat doen. Sterker nog: door de inboedel erbij te geven krijg je vaak een korting op je factuur want de verkoop wordt dan verrekend met het bedrag van de ontruiming. Dat is dus hartstikke handig en zo bespaar je ook nog een flink bedrag op die ontruiming.

Close Up Of Woman Carrying Sofa Into New Home On Moving Day

Is het verkoopbaar?

boedel die in aanmerking komt voor inkoop of veiling moet onbeschadigd en verkoopbaar zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan recent witgoed, antiek, design, verzamelingen, sieraden en merkartikelen. Helaas is niet alles verkoopbaar. Voor artikelen die overblijven en bruikbaar zijn, kun je vaak nog terecht bij goede doelen en sociale instellingen. Alleen omdat iets een beetje beschadigd is betekent nog niet dat je mensen er niet blij mee kunt maken.

 Bepaal wat je wel wil

Natuurlijk zit er vaak wel iets tussen dat je toch graag wil hebben. Bepaal dit vooraf en wees hier duidelijk over zodat het niet achterin een vrachtwagen verdwijnt tijdens een ontruiming. Je kunt altijd een prijs afspreken over de rest van de inboedel die overblijft. 

opkopen inboedel
Young pregnant couple is moving into new house with lot of boxes.

Laat je adviseren

Als het aankomt op de ontruiming is het bovendien goed om advies te vragen aan zo’n bedrijf. Hoe doe je dit zo efficiënt mogelijk en zo snel mogelijk? Zij hebben het al vaker gedaan en kunnen je adviseren over het hele proces.